Welke klacht(en) heb jij ?

 • Chronische rugpijn
 • Spit
 • Lumbago
 • Problemen rondom de wervelkolom zoals hernia/stenose/scoliose/spondylolisthesis
 • Hoofdpijn/migraine
 • Uitstralende pijnen
 • Heup/Bil pijn
 • Ischias
 • Nek/schouderklachten
 • Frozen shoulder
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Fibromyalgie
 • Vage, wisselende klachten
 • Prikkelbare darm
 • SOLK
 • Chronische vermoeidheid
 • Eetstoornissen en verslavingen
 • Auto-immuunziekte

Jij bént niet je klacht, je bent een mens met klachten. Jij bent uniek en dat is je klacht ook. De behandeling is dus altijd afgestemd op wat jij nodig hebt.

Het lichaam is in staat om klachten binnen 6-8 weken op te lossen. Dat is ook de reden waarom je huisarts meestal zegt: “Wacht het nog maar even een paar weken af.” Terwijl jij er misschien op staat om een foto of een scan te krijgen en gefrustreerd raakt omdat je huisarts niet met je meedenkt. Je huisarts weet dat het lichaam tijd nodig heeft om zichzelf te herstellen, dus geef je lichaam die tijd ook. Maar maandenlang, zelfs jarenlang met klachten lopen is niet normaal. 

Voor mensen die al veel te lang met klachten lopen en geen uitzicht hebben op een blijvende oplossing, bied ik het Pijnvrij traject aan.

 

Psychische/emotionele oorzaak?

Een klacht komt niet zomaar uit de lucht vallen. Je lichaam raakt om een bepaalde reden uit balans, waarna het lichaam klachten gaat maken als signaal dat er iets mis is. Uit onderzoek is gebleken dat in meer dan 90% van de gevallen een psychische/emotionele factor meespeelt en dat is nog zuinig gerekend. Ja, ook als je geen stress ervaart momenteel. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je lichaam je signalen gaat geven. Het kan ook zijn dat de oorzaak wel lichamelijk was, maar dat psychisch/emotionele factoren je weerhouden van goed herstel.

Dat betekent overigens niet dat je klacht niet echt is of dat je overdrijft. En de intensiteit zegt niets. Mind-Body-klachten, dus klachten waarbij lichaam en geest beiden betrokken zijn, kunnen pijn veroorzaken die met morfine niet te hanteren is. Er zijn gevallen bekend van mensen die hun halve leven liggend op de grond moesten doorbrengen vanwege hun rugpijn. Totdat zij aan de slag gingen met de oorzaak van de spanning in hun lijf.

Veel mensen zeggen meteen: “Maar ik heb helemaal geen stress of spanning! Dat kan niet de oorzaak zijn!” Ik ga daar graag het gesprek met je over aan. Het belangrijkste voor nu is: Sta je open voor andere inzichten met betrekking tot je pijn?

De beste resultaten worden behaald door mensen die open staan om te leren. Je weet namelijk niet wat je niet weet.

Wil je gratis informatie over chronische pijn en het oplossen daarvan?

Omdat je niet weet wat je niet weet, wil ik je graag voorzien van de nodige informatie. Niet iedereen wil meteen vol voor een Pijnvrij traject gaan. Misschien wil je eerst weten wie ik ben en wat ik je te bieden heb. Als je wilt, stuur ik je af en toe mails met waardevolle informatie over chronische pijn. Waardoor krijg je er last van, wie krijgen er last van en, nog belangrijker, hoe kom je er van af?

Ik wil meer weten over het oplossen van chronische klachten.
Toestemming.

Er wordt vertrouwelijk met je gegevens omgegaan en ze worden niet doorgegeven aan derden.

Wil je toch liever meteen doorpakken?

Het Pijnvrij traject is waarschijnlijk geschikt voor jou als je een aantal van deze punten herkent:

 • Je hebt niet elke dag evenveel pijn.
 • Je voelt verschil in pijn bij het aannemen van een bepaalde houding of het doen van een bepaalde activiteit. 
 • Je voelt verlichting door warmte, zoals een douche of pittenkussen.
 • Je spieren voelen gespannen aan, je denkt dat je last hebt van triggerpoints en/of strak bindweefsel.
 • Een massage of een lichamelijke behandeling geeft in het beste geval tijdelijk verlichting, daarna komt de klacht weer terug.
 • Je hebt al jarenlang klachten zonder dat je snapt waarom.
 • Je hebt in het verleden diverse klachten gehad, zoals een tennisarm, nek/schouderklachten, hoofdpijn, maag/darmklachten, spanningsklachten, etc.
 • Je kunt ervaren dat bij negatieve emoties of spanning je klacht toeneemt.
 • Je hebt gehoord dat je er maar mee moet leren leven.
 • Je hebt al veel tijd en geld besteed aan allerlei therapieën, zonder blijvend resultaat.
 • Je bent echt helemaal klaar met die klachten en wilt nu serieus doorpakken.
Praktijk Sneijders praktijkruimte 1

Voor wie is het Pijnvrij traject NIET?

Het kan zijn dat het traject (nog) niet geschikt is voor je. Dat is met name zo als:

 • Je veel drinkt, rookt of veel medicatie gebruikt en niet van plan bent daarmee te stoppen.
 • Je niet open staat voor het idee van de Mind-Body connectie, dus dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. 
 • Je niet zelf aan de slag wilt om je pijn op te lossen.
 • Je nog met allerlei andere therapieën en behandelaars bezig bent met betrekking tot je klachten.

Wat maakt dit traject anders dan andere behandelingen?

Waarschijnlijk heb je ‘alles’ al gedaan. Ik snap dat de moed je in de schoenen zakt om weer iets te gaan proberen. Dit is geen traject waarbij we oeverloos gesprekken gaan voeren en jij afhankelijk bent van mij als therapeut. De oplossing ligt voor een groot deel in jou en het resultaat zul je vooral te danken hebben aan jouw eigen inzet.  Ik ga ervan uit dat als je je aanmeldt voor dit traject dat je ook echt zelf de regie over je leven wilt. 

Nog een verschil is: in veel revalidatietrajecten en chronische-pijn-programma’s is de insteek  om te leren omgaan met de pijn die nooit weg zal gaan. En dat maakt dit traject anders. Je gaat leren dat het WEL mogelijk is om zonder pijn te leven.

Hoe zit het met de kosten?

Het is een beetje tricky om de kosten van het traject op de website te zetten. De kans bestaat dat je dan al een keuze maakt op basis van de kosten zonder dat je weet wat je er voor terug krijgt. Het kan zijn dat je dan denkt: ‘Revalidatietrajecten kosten vaak het dubbele, dan kan dit niks zijn voor dat geld’. Of juist: ‘Goh, dat is best duur.’

In het eerste geval: Bij een revalidatietraject zijn standaard meerdere hulpverleners en organisaties betrokken die allemaal betaald moeten worden. Ik huur alleen extra hulp in als dat iets toevoegt voor jou.

In het tweede geval: Waar vergelijk je het mee? Als je je bedenkt dat duizenden mensen met deze methode pijnvrij geworden zijn voor de rest van hun leven, stelt het niet veel meer voor. Want hoeveel geld heeft het je al gekost en hoeveel gaat het je nog kosten als je niets doet? Om maar niet te spreken over wat het je kost op het gebied van werk, sociaal, liefde, vriendschappen, sport, etc. 

Maar ik vind het zelf ook irritant als ik op een website nergens prijzen bij zie staan, dus ik snap dat je wilt weten waar je aan toe bent.

Het Pijnvrij traject kost tussen € 2000 en € 5000.

Dit is afhankelijk van hoe ver je al bent in je proces en hoe we het gaan invullen. Het is namelijk ook mogelijk om een aantal dagen op locatie in de natuur te werken, zodat je je helemaal kunt focussen en je meters kunt maken. Sommige mensen willen nu eenmaal altijd het beste van het beste voor zichzelf en met dit traject geef je jezelf dat.

Oké, ik wil heel graag pijnvrij worden. En nu?

Voor het Pijnvrij traject geldt een selectieprocedure. Ik werk alleen met je als ik denk dat jij er resultaten mee kunt bereiken. Vul het formulier hieronder om je aan te melden voor een adviesgesprek. Ik neem dan binnen 2 dagen contact met je op.  

Je karaktereigenschappen, hobby's, werk, gezin, etc.
Vertel ook of je klachten tijdens of na perioden van stress, spanning, familieruzies, ontslag, scheiding, geldzorgen, overlijden van een dierbare, etc. zijn ontstaan?
Welke therapieën, behandelingen, middeltjes, medicijnen, etc?
Bijvoorbeeld rugpijn die verbetert door een warme douche te nemen. Hoofdpijn die verergert tijdens vakantie, etc.
1=ik kan er prima mee leven 10= ik doe alles wat nodig is. Leg ook uit wat de impact van deze klacht is op je leven. Wat kun je allemaal niet wat je wel zou willen?
Voor het beste resultaat is het belangrijk om er tijd voor vrij te maken. Je zult er gemiddeld een uur tot 2 uur per dag mee bezig zijn, naast de sessies die wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden gedurende ongeveer 8 tot 10 weken. Er is ook een mogelijkheid voor een sneller en intensiever traject, als je echt meters wilt maken.
Geef hier concreet aan wanneer je uit jezelf zou besluiten dat het traject niet de moeite waard is.