Essentiële oliën, natuurlijk en krachtig

In mijn praktijk en privé gebruik ik al jaren de essentiële oliën van Young Living. Ik ben er mee begonnen omdat ik meer keuze in oliën wilde tijdens mijn massagebehandelingen. Ik heb een fles met neutrale olie en een heleboel kleine flesjes essentiële oliën. Tijdens een behandeling voeg ik dan een paar druppeltjes olie toe aan de basisolie. Ideaal, want jij kunt aangeven wat je fijn vind qua geur, bijvoorbeeld Lavendel, Mandarijn, Cederwood of Pepermunt. Maar als je psychisch/emotioneel wel wat ondersteuning kunt gebruiken kunnen we kiezen voor Joy, Common Sense, Believe of Brain Power. Er is heel veel keus, voor alles is werkelijk wel een olie.

Je brein helpt je

Geuren zijn heel belangrijk voor ons als mens. Misschien heb je wel eens gemerkt dat als je een bepaalde geur ruikt, dat je ineens een herinnering krijgt. Stel dat je moeder altijd appeltaart met kaneel bakte en ik laat jou de olie Cinnamon (kaneel) ruiken; grote kans dat je in gedachten weer in de keuken van je moeder staat waar zij lekker aan het bakken is. Of als je ineens een parfum bij iemand ruikt en je weet: ‘O, dat luchtje droeg mijn ex altijd.’ Geuren kunnen een positieve of negatieve stemming bij je oproepen en dat gebeurt dan elke keer weer als je jezelf daaraan blootstelt.

In therapie kun je daar op een positieve manier gebruik van maken. Stel dat we met massagetherapie of hypnotherapie jou in een positieve, ontspannen of blije stemming brengen. Dan zou het mooi zijn als je dat gevoel langer vast kunt houden of zelfs later weer zelf kunt oproepen. Dat kan dus met de essentiële oliën. Terwijl je de positieve stemming helemaal voelt, ruik je aan een bepaalde olie die die stemming nog eens extra ondersteunt, bijvoorbeeld de Joy olie, om je blij te voelen. Je brein registreert je blije stemming en de geur die daar bij hoort. Als je dan op een later moment je een beetje chagrijnig of depri voelt, hoef je alleen maar een druppeltje Joy in je handen te wrijven en even lekker in je handen in te ademen. Je brein associërt de geur met de stemming die er de vorige keer bij hoorde: ‘He, deze geur hoort bij blij zijn!’

Meer zelfvertrouwen

Zo kun je dat bij elke gewenste stemming doen. Veel hypnotherapie sessies zijn er op gericht om je meer zelfvertrouwen te laten voelen. Op het moment dat je dat ook echt voelt en we gebruiken een olie die daar bij past, of een olie die jij al als heel fijn ervaart, koppelen we die geur aan het gevoel van zelfvertrouwen. Als ik jou dan een inhaler stickje meegeef met die geur, hoef je op momenten van onzekerheid, verdriet of boosheid alleen maar even je stickje te pakken en er aan te ruiken. Je brein weet welk gevoel bij de geur hoort en roept dat voor je op.

Zoals gezegd, gebruik ik de oliën privé ook. De Deep Relief roller is hier in huis favoriet bij hoofdpijnklachten. Soms doe ik een paar druppeltjes van een lekkere olie in het wasverzachterbakje of in de filter van de stofzuiger. Schoonmaken is niet echt een hobby van me, maar met het schoonmaakmiddel van Young Living op basis van Thieves olie wordt het al minder erg. Het ruikt zoooo lekker! En vergeet natuurlijk niet de diffuser. Een laagje water, 5 druppeltjes van je favoriete olie en je hebt een heerlijk huisparfum. Wat ook nog eens gezond is. Wist je dat het inademen van de lucht uit de diffuser met Thieves olie heel goed is voor je immuunsysteem? En dat een combinatie van Lemon, Peppermint en Lavendel een mooi alternatief is voor hooikoorts medicatie?

Als je nieuwsgierig geworden bent, kom dan eens langs voor een behandeling. Of laat het even weten als je zelf deze mooie oliën zou willen gebruiken. Ik bestel meestal één keer per maand, dan kan ik jouw bestelling (met korting) er bij doen. Ik kan je ook helpen met het aanmaken van een account zodat je zelf kunt bestellen voor dezelfde prijzen als waar ik voor bestel.