fbpx
Lymfedrainage

Lymfedrainage

Doet lymfedrainage pijn?

Er bestaan nog wel eens wat misverstanden over een lymfedrainage behandeling. Gek genoeg heb ik de vraag “Lymfedrainage doet veel pijn, toch?” al een paar keer gehoord in de afgelopen jaren.

Geen idee waar dat vandaan komt, maar dit is dus echt NIET waar!

Lymfedrainage is zelfs zo’n zachte behandeling dat je je gaat afvragen of het wel iets doet. Het is een heerlijk ontspannende behandeling vanwege de zachtheid en de ritmische handgrepen.

En het doet zeker iets. Het stimuleert de werking van het lymfestelsel. Met de behandeling wordt de ritmische, peristaltische beweging van het lymfestelsel nagebootst. Dat kan nodig zijn als je bijvoorbeeld vocht in je benen hebt en de afvoer daarvan is niet zo goed. Dat kun je merken doordat er aan het eind van de dag een afdruk van je sok in je been staat. Je kunt ook kriebel, pijn of een druk van binnenuit voelen. Met lymfedrainage is dat snel te behandelen. Vaak voel je na 1 behandeling al dat het werkt.

Voor ophoping van vocht is het dus een ideale behandeling. Ook voor restless legs is de behandeling heel geschikt. Niet iedereen heeft er baat bij, moet ik eerlijk zeggen, maar het is wel de moeite waard om het te proberen. Je kunt na 3 of 4 behandelingen al constateren of het voor jou werkt.

Voor mensen die heel gespannen zijn in hun lijf is dit een heerlijke behandeling omdat het het zenuwstelsel kalmeert.