Massage voor stress en klachten behandeling

Massagetherapie

Massage is al heel bekend om een diepe ontspanning te creëren en spieren lekker los te maken. 

Voor het behandelen van klachten gaan veel mensen nog steeds alleen naar de fysiotherapeut, terwijl massagetherapie in veel gevallen echt een mooie aanvulling is. Fysiotherapie is vaak gericht op het doen van oefeningen, het terugbrengen van de mobiliteit en de functies. Dat is natuurlijk ook wat je wilt bereiken uiteindelijk. Massagetherapie kan er voor zorgen dat je ook pijnvrij kunt gaan bewegen. Een goede massagetherapie behandeling kan triggerpoints (spierverkrampingen) oplossen, bindweefsel soepeler maken en meer ontspanning in het totale lichaam teweegbrengen. Als je dan daarnaast je lichaam traint, heeft dat een prachtig effect op elkaar.   

De meeste pijntjes zijn redelijk snel op te lossen, dus blijf niet te lang met klachten lopen. Hoe eerder je er bij bent, hoe sneller het vaak op te lossen is. 

Als je zelf geen therapeut bent, is het niet waarschijnlijk dat jij zelf weet welke behandeling je nodig hebt. Het is afhankelijk van wat het doel is dat je wilt bereiken met de behandeling. Je kunt erop vertrouwen dat ik in overleg met jou de keuze maak die op dat moment het best passend is. Ik combineer vaak technieken voor het beste resultaat.

De technieken die ik gebruik zijn o.a.:

Het lichaam als ingang tot bewustwording

Tijdens een behandeling op de massagetafel kunnen er inzichten ontstaan en kunnen vastgezette emoties in beweging komen. De energie kan weer stromen zoals dat bedoeld is. Dat kan betekenen dat je bepaalde emoties kunt gaan voelen. Emoties die gevoeld willen worden, die erkenning willen. Aan jou de taak ze toe te laten en ze je het inzicht te laten geven dat jij nodig hebt. 

Essentiële oliën

Tijdens een massagetherapie behandeling maak ik meestal gebruik van pure, essentiele olien. Ik kan specifiek een olie inzetten voor lichamelijke klachten, ontspanning of emotionele ondersteuning. Bijvoorbeeld:

Valor: de chiropractor in een flesje, om de wervelkolom weer in balans te brengen.

Deep Relief: kan heel effectief zijn bij hoofdpijn of rugpijn.

Lavendel of Release: heerlijk bij een ontspanningsmassage.

Joy of Mandarijn: als je stemming wel een opkikkertje kan gebruiken.

White Angelica, Brain Power, Common Sense: ondersteuning bij overprikkeling, concentratieproblemen en als je behoefte hebt aan relativeren.

Cedarwood, Sacred Mountain, Frankincense: om te aarden, om uit je hoofd en in je lichaam te komen.

Dit is slechts een greep uit alle oliën die mogelijk zijn. 

Meer lezen over het gebruik van oliën voor jezelf?

Tarieven

Massagetherapie:

  • 30 minuten € 40
  • 45 minuten € 50
  • 60 minuten € 65
  • 90 minuten € 95

 

  • Lymfedrainage € 50 – Ophoping van vocht door kneuzingen en andere letsels, vocht in de ledematen, behandeling van littekens, detox, ontspanning bij zwaar gevoel in de benen.
  • Stress Reset € 95 – Zeer geschikt als je algehele spanning of stress ervaart of burnout klachten hebt. Combinatie van diverse behandelingen: massage, klankschaal, essentiële oliën.
  • Raindrop massage € 95 – Massagebehandeling met de pure kruidenoliën van Young Living. Kijk op https://praktijksneijders.nl/raindrop-massage voor meer informatie.
  • 5x Gezicht bindweefselmassage € 250 – Tegen diverse huidklachten, onzuiverheden, kleine littekentjes, puistjes en verouderde, vermoeide huid. De bindweefselmassage stimuleert aanmaak van nieuwe elastische vezels, maakt de huid gezonder en helpt de huid een frissere uitstraling te krijgen. De eerste afspraak kun je nu zelf maken, de vervolgafspraken plannen we daarna in.

Vergoeding is deels mogelijk bij diverse verzekeraars onder de codes:

24610-Sportmassage.

24005- Overige natuurgeneeskunde.        

 

Heb je interesse in massages of ben je zelf masseur?

MassageZaken is een ontzettend leuk magazine dat 4x per jaar uitkomt, speciaal voor de masseur en massagetherapeut. Als tekstschrijver voor therapeuten en masseurs schrijf ik artikelen en Social Media posts voor MassageZaken.