Massage voor stress en klachten behandeling

Massagetherapie

Massage is al heel bekend om een diepe ontspanning te creëren en spieren lekker los te maken. 

Voor het behandelen van klachten gaan veel mensen nog steeds alleen naar de fysiotherapeut, terwijl massagetherapie in veel gevallen echt een mooie aanvulling is. Fysiotherapie is vaak gericht op het doen van oefeningen, het terugbrengen van de mobiliteit en de functies. Dat is natuurlijk ook wat je wilt bereiken uiteindelijk. Massagetherapie kan er voor zorgen dat je ook pijnvrij kunt gaan bewegen. Een goede massagetherapie behandeling kan triggerpoints (spierverkrampingen) oplossen, bindweefsel soepeler maken en meer ontspanning in het totale lichaam teweegbrengen. Als je dan daarnaast je lichaam traint, heeft dat een prachtig effect op elkaar.   

De meeste pijntjes zijn redelijk snel op te lossen, dus blijf niet te lang met klachten lopen. Hoe eerder je er bij bent, hoe sneller het vaak op te lossen is. 

Als je zelf geen therapeut bent, is het niet waarschijnlijk dat jij zelf weet welke behandeling je nodig hebt. Het is afhankelijk van wat het doel is dat je wilt bereiken met de behandeling. Je kunt erop vertrouwen dat ik in overleg met jou de keuze maak die op dat moment het best passend is. Ik combineer vaak technieken voor het beste resultaat.

De technieken die ik gebruik zijn o.a.:

 

Het lichaam als ingang tot bewustwording

Tijdens een behandeling op de massagetafel kunnen vastgezette emoties in het lichaam loskomen. De energie kan weer stromen zoals dat bedoeld is. Dat kan betekenen dat je bepaalde emoties kunt gaan voelen. Emoties als boosheid, verdriet, eenzaamheid, etc. Deze emoties zijn vaak lang geleden ontstaan en weggestopt omdat je brein ze te pijnlijk vond op dat moment. Emoties willen echter gevoeld worden. Ze willen erkenning. Je mag ze er laten zijn, zonder oordeel.  

Essentiële oliën

Tijdens een massagetherapie behandeling maak ik meestal gebruik van pure, essentiele olien. Ik kan specifiek een olie inzetten voor lichamelijke klachten, ontspanning of emotionele ondersteuning. Bijvoorbeeld:

Valor: de chiropractor in een flesje, om de wervelkolom weer in balans te brengen.

Deep Relief: kan heel effectief zijn bij hoofdpijn of rugpijn.

Lavendel of Release: heerlijk bij een ontspanningsmassage.

Joy of Mandarijn: als je stemming wel een opkikkertje kan gebruiken.

White Angelica, Brain Power, Common Sense: ondersteuning bij overprikkeling, concentratieproblemen en als je behoefte hebt aan relativeren.

Cedarwood, Sacred Mountain, Frankincense: om te aarden, om uit je hoofd en in je lichaam te komen.

Dit is slechts een greep uit alle oliën die mogelijk zijn. 

Meer lezen over het gebruik van oliën voor jezelf?

Heb je interesse in massages of ben je zelf masseur?

MassageZaken is een ontzettend leuk magazine dat 4x per jaar uitkomt, speciaal voor de masseur en massagetherapeut. Als tekstschrijver voor therapeuten en masseurs schrijf ik artikelen en Social Media posts voor MassageZaken.