Ontspanning

Als je gezond bent en geen klachten hebt, wil je dat graag zo houden, toch?

We hebben de neiging om maar door te rennen als alles goed gaat. Totdat het niet meer goed gaat. Totdat je lichaam ‘Nee’ gaat zeggen. 

Je lichaam en je hoofd kunnen niet altijd AAN staan. Je auto kan ook niet eeuwig blijven doorrijden zonder benzine en onderhoud. 

Het is dus belangrijk om af en toe even op te laden. Een massage is hier ideaal voor, omdat je op de massagetafel ook echt even eruit bent. Je kunt niet toch nog even een was gaan draaien of die stofzuiger pakken. Verplicht tijd voor jezelf. En als je daar eenmaal mee begint, merk je hoe heerlijk dit is. 

Een massage heeft invloed op allerlei functies in je lichaam, o.a.

-Verlaging van je bloeddruk

-Verbetering van je weerstand

-Betere afvoer van afvalstoffen

-Vermindering van stresshormonen in je lichaam

-Vermindering van kwaaltjes

-Verbetering van je concentratie en je geheugen

-Vermindering van drukke gedachten in je hoofd

-Stimulering van vrolijke, positieve gevoelens

-Verbetering van de kwaliteit van slaap

We leiden bijna allemaal een druk leven, waar we niet voor gemaakt zijn. Ons lichaam staat 24/7 onder druk en onze gedachten gaan continue door, zelfs in onze slaap. Je kunt je voorstellen dat het even duurt om dit tot stilstand te brengen. Je lichaam heeft geen AAN/UIT knop, het kost tijd om de omschakeling naar ontspanning te maken.  Daarom is een massage van minimaal een uur nodig om echt in een diepere laag van ontspanning te komen.

Je kunt kiezen voor:

De Raindrop massage: Deze massage is een soort van ‘kruidenbom’. Als je houdt van geuren als Basilicum, Wintergroen, Pepermunt, Cypress, Tijm, Oregano, dan is deze massage echt iets voor jou. 7 heerlijke kruidenoliën gebruik ik in deze massage, die ontwikkeld is door Young Living. Young Living is de producent van de pure essentiële oliën die ik gebruik. De behandeling duurt ongeveer een uur en een kwartier en ik masseer hierbij je voeten, rug en hoofd. 

De Slow Down massage: Zoals ik al hierboven schreef, er is tijd nodig om je lichaam weg te laten zakken in een diepere ontspanning. Daarom heb ik deze massage bedacht. 2 uur, het is als een minivakantie. Holistic pulsing, klankschaaltrillingen en een massage van het hele lichaam incl. hoofd en gezicht.

Als je zo’n heerlijke massage hebt gehad, is het zonde om weer meteen over te gaan tot de orde van de dag. Als het mogelijk is, houd je agenda dan de rest van de dag leeg om de ontspanning door te laten werken. Ga even wandelen in de natuur, een boek lezen, hobby-en, of iets anders waar je blij van wordt.

Pijnklachten

Soms heb je klachten, maar valt het nog niet onder chronische pijn. Een stijve rug nadat je je huis geschilderd hebt, nek/schouderklachten vanwege intensief werken achter de computer, hoofdpijn na een drukke werkweek. 

Dan is massagetherapie wat voor jou. Even de spieren weer lekker los, bindweefsel weer soepel. Je kunt zelf een afspraak maken voor een behandeling in de online agenda. 

Lichaamsbewustwording

In het lichaam worden emoties opgeslagen. Het kan zo zijn dat je van gebeurtenissen in je leven geen actieve herinnering meer hebt. Je lichaam heeft echter alle herinneringen nog aan een gebeurtenis en hoe het aanvoelde. Door contact te maken met je lichaam kun je bepaalde sensaties weer gaan voelen. Niet dat het leuk is om verborgen emoties op te rakelen, maar vastgezette emoties veroorzaken op den duur allerlei klachten die medisch onverklaarbaar zijn. 

Tijdens een massage kunnen deze emoties loskomen. De energie kan weer stromen zoals dat bedoeld is. Dat kan betekenen dat je bepaalde emoties kunt gaan voelen. Emoties die gevoeld willen worden, die erkenning willen. Vaak zijn ze jarenlang onderdrukt geweest. Je hoeft ze alleen maar toe te laten. Je kunt merken dat je hiermee meer ruimte en ontspanning creëert in jezelf. 

Als je moeite hebt om contact te maken met je lichaam, je pijn of je emoties kan ik basistechnieken uit de Hypnotherapie gebruiken: pijnreductie oefeningen, ontspanningsoefeningen of visualisaties.