Sigrid Sneijders
Sigrid Sneijders

Ik ben in 1973 geboren, heb 1 zus en ben opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond en ben toen naar Lisse verhuisd. Ja, ongelooflijk, een Katteker die het dorp verlaat… 

Ongeschoolde baantjes

Tot mijn 15e levensjaar aan toe was ik niet te motiveren om iets aan schoolwerk te doen. Ik wist niet wat ik wilde worden en ik vond de schoolvakken nogal zinloos. Mijn beste vriendin ging werken, in de bloemen, en verdiende geld. Dat wilde ik ook. Dus ik ging zonder diploma van school af om te gaan werken. Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar konden niet anders dan de verantwoordelijkheid over te geven, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen. 

Nadat ik een paar jaar gewerkt had ben ik ondertussen in de avonduren gaan leren. Al die ongeschoolde baantjes vond ik niet echt leuk en ik moest de conclusie trekken dat ik daar toch zelf iets aan moest doen. Ik had nog geen duidelijke richting, dus ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan. O.a. aerobic-instructrice, receptioniste, tandartsassistente. 

De liefde

Ik ben getrouwd op mijn 17e en was 18 jaar toen onze oudste dochter geboren werd. 2 jaar later kwam onze jongste dochter. Dit huwelijk hield helaas geen stand en na 10 jaar zijn we gescheiden. Ik ben 3 jaar alleen geweest en heb toen mijn huidige liefde, Erik, leren kennen. Mijn dochters en ik zijn bij hem gaan wonen in Lisse en een paar jaar later verhuisden we naar Hillegom. We zijn getrouwd op 07-07-2007 (makkelijk te onthouden) en nog steeds gelukkig met elkaar. Inmiddels zijn we nog met z’n tweetjes, onze dochters hebben hun eigen huisje. 

Eeuwige student

Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik Sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. Lekker makkelijk, dacht ik. Maar ja, toen wist ik niet wat ik nu weet. Dat een therapeut nooit uitgeleerd is. In 2008 ben ik met mijn praktijk gestart en ben altijd door blijven gaan met leren. Ik word zo vaak verleid door al die leuke cursussen en opleidingen die weer super gave tools bieden voor mijn therapeuten-gereedschapskist. Er is zo ontzettend veel te leren en het is allemaal even interessant. In het begin was mijn praktijk vooral gericht op massages en een lichamelijke aanpak. Ik geef nog steeds massages, maar als het gaat om het behandelen van chronische klachten, bleek een psychische/emotionele aanpak veel effectiever. Dat zorgde er voor dat ik steeds meer interesse kreeg in hoe we als mens omgaan met situaties in ons leven en wat dat voor effect heeft op ons welzijn en ons lichaam. Momenteel verdiep ik mij in ontwikkelingstrauma en hoe je boodschappen van je onbewuste brein kunt ontcijferen.

Jezelf zijn

In mijn praktijk wil ik mensen helpen zich op hun best te voelen. Veel mensen hebben last van fysieke en/of emotionele pijn, terwijl dat niet hoeft. In mijn eigen leven heb ik ook lastige momenten en onzekerheden gehad. Ik weet hoe het is om een laag zelfbeeld te hebben en om je slachtoffer van omstandigheden te voelen. Mijn jeugd heeft mij, net als bij iedereen, gevormd. Dat maakt dat je geprogrammeerd bent om op bepaalde manieren te reageren. Maar ik weet ook hoe waardevol het is om te ervaren dat je hier niet in hoeft te blijven hangen. Je hebt altijd een keuze. Zodra je weet waarom je doet wat je doet, kun je ook besluiten het anders te gaan doen.

Persoonlijke ontwikkeling is een levenslang proces. Mijn doel is onzekerheden en belemmerende overtuigingen te onderzoeken en indien mogelijk uit de weg te ruimen, om volledig mezelf te kunnen zijn. En daar wil ik jou ook mee helpen.Mijn (eigen)aardigheden:

 • Gek op de combinatie bier en spareribs.
 • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor, zoals Pittige Tijden en Theo en Thea (mijn zus en ik doen ze nog steeds na af en toe).
 • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit.
 • Theeleut.
 • Massagetherapeut.
 • Klassiek Homeopaat.
 • Hypnotherapeut in opleiding.
 • 2 volwassen dochters, waar ik heel trots op ben.
 • Getrouwd met Erik, blij mee!
 • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
 • Boek-koop-verslaving dus…
 • Mateloze interesse in de levensvraag ‘Waarom doe je wat je doet?’
 • Wens: Eigen boshuisje hebben.
 • Bank, open haard, boek, bakje thee, rustig muziekje= topdag!
 • Mediteren en yoga vind ik leuk om ‘down to earth’ en soepel te blijven.
 • Rammen op een bokszak tijdens zaktraining, ook lekker.
 • 1 x per week ga ik naar Toneelvereniging KNA om te repeteren voor onze voorstellingen.
 • Ik schrijf teksten en Facebookposts voor masseurs, coaches en therapeuten. www.ikschrijfjouwtekst.nl
Praktijk Sneijders praktijkruimte 2

Opleidingen

Vanaf het moment dat ik masseur en therapeut ben geworden, heb ik op dit gebied o.a. de volgende cursussen en opleidingen gedaan:

 • 3-jarige opleiding Massagetherapie (o.a. voetreflex, sportmassage, bindweefselmassage, triggerpointtherapie, ontspanningsmassage, hotstone, acupressuur, sportmassage, mobilisaties)
 • Docent Babymassage
 • 6-jarige opleiding Klassieke Homeopathie
 • Triggerpoint Reset Methode / chronische pijn coaching
 • NLP Practitioner
 • Momenteel volg ik de 3-jarige opleiding Hypnotherapeut/Psychosociaal therapeut en verdiep ik mezelf in trauma, kindertolken, dromen en het analyseren van tekeningen.