Sigrid Sneijders
Sigrid Sneijders
Ik ben in 1973 geboren en ben opgegroeid in Katwijk. Ik heb hier tot mijn 30e gewoond. 
Tot mijn 15e was ik niet te motiveren om iets aan schoolwerk te doen. Ik wist niet wat ik wilde worden en ik vond de schoolvakken nogal zinloos. Mijn beste vriendin ging werken, in de bloemen, en verdiende geld. Dat wilde ik ook. Dus ik ging zonder diploma van school af om te gaan werken. Mijn ouders waren daar niet blij mee, maar gaven mij de verantwoordelijkheid over mijn eigen leven, omdat ze ook door hadden dat ik me niet liet pushen. 
 
Nadat ik een paar jaar gewerkt had ben ik ondertussen in de avonduren gaan leren. Al die ongeschoolde baantjes vond ik niet echt leuk en ik moest de conclusie trekken dat ik daar toch zelf iets aan moest doen. Ik had nog geen duidelijke richting, dus ik heb allerlei cursussen en werkzaamheden gedaan. Aerobic-instructrice, receptioniste, tandartsassistente. 
 
Ik ben getrouwd op mijn 17e en was 18 jaar toen onze oudste dochter geboren werd.
2 jaar later kwam onze jongste dochter. Dit huwelijk hield helaas geen stand en na 10 jaar zijn we gescheiden. Ik ben 3 jaar alleen geweest en heb toen mijn huidige liefde, Erik, leren kennen. Mijn dochters en ik zijn bij hem gaan wonen in Lisse en een paar jaar laten verhuisden we naar Hillegom. We zijn getrouwd op 07-07-2007 (makkelijk te onthouden) en nog steeds gelukkig met elkaar. Inmiddels zijn we nog met z’n tweetjes, onze dochters hebben hun eigen huisje. 
 
Toen ik weer eens op zoek was naar een nieuwe cursus kwam ik Sportmassage tegen. 1 jaar leren en je kon voor jezelf beginnen. Lekker makkelijk, dacht ik. Maar ja, toen wist ik niet wat ik nu weet. Dat een therapeut nooit uitgeleerd is. In 2008 ben ik met mijn praktijk gestart en ben altijd door blijven gaan met leren. Ik word zo vaak verleid door al die leuke cursussen en opleidingen die weer super gave tools bieden voor mijn therapeuten-gereedschapskist. En daardoor weet ik dat therapeut worden de beste keuze voor mij was.
 
Ik word zo blij als ik mensen kan helpen met bewustwording of het oplossen van klachten. In mijn eigen leven heb ik ook lastige momenten en onzekerheden gehad. Ik weet hoe het is om een laag zelfbeeld te hebben en om je slachtoffer van omstandigheden te voelen. Maar ik weet ook hoe waardevol het is om te ervaren dat je hier niet in hoeft te blijven hangen. Alles is een keuze. Blijft het glas halfleeg of wordt het halfvol? Je kunt er voor kiezen om alle ballast uit het verleden en kritiek op jezelf van je af te gooien, zodat je echt vrij kunt leven. Zodra je weet waarom je doet wat je doet, kun je ook besluiten het anders te gaan doen. 
 
Ondanks dat persoonlijke ontwikkeling een levenslang proces is en je altijd blijft leren, maakt het je dagelijkse leven zo veel makkelijker. Tegenslagen verwerk je beter, relaties verlopen soepeler en je ervaart veel minder stress. Dit gun ik iedereen en daarom doe ik wat ik doe: er voor jou zijn in dit proces.
 Mijn (eigen)aardigheden:

 • Gek op de combinatie bier en spareribs
 • Dubbel liggen om flauwe, slappe humor
 • Midden in de zomer in de auto hard meezingen met de kerst-cd die nog in de speler zit
 • Theeleut
 • Massagetherapeut
 • Klassiek Homeopaat
 • Hypnotherapeut in opleiding.
 • 2 volwassen dochters, waar ik heel trots op ben.
 • Getrouwd met Erik, blij mee!
 • Nog 5 levens nodig om alle boeken te lezen die ik bezit.
 • Boek-koop-verslaving dus…
 • Wens: Eigen boshuisje hebben.
 • Bank, open haard, boek, bakje thee, rustig muziekje= topdag!
 • Mediteren en yoga vind ik leuk om ‘down to earth’ en soepel te blijven.
 • Rammen op een bokszak tijdens zaktraining, ook lekker.
 • Ik schrijf (website) teksten voor masseurs, coaches en therapeuten. www.ikschrijfjouwtekst.nl
Praktijk Sneijders praktijkruimte 2

Opleidingen

Vanaf het moment dat ik masseur en therapeut ben geworden, heb ik op dit gebied o.a. de volgende cursussen en opleidingen gedaan:

 • 3-jarige opleiding Massagetherapie (o.a. voetreflex, sportmassage, bindweefselmassage, triggerpointtherapie, ontspanningsmassage, hotstone, acupressuur, sportmassage, mobilisaties)
 • Docent Babymassage
 • 6-jarige opleiding Klassieke Homeopathie
 • Triggerpoint Reset Methode/ chronische pijn coaching
 • NLP Practitioner
 • Momenteel volg ik de 3-jarige opleiding Hypnotherapeut/Psychosociaal therapeut en verdiep ik mezelf in het behandelen van trauma en het gedrag van kinderen verklaren met behulp van kindertolken en het lezen van tekeningen.